2053 – Ouranoupolis port live webcam and Lavra photo webcam

https://www.meteocam.gr/ChalkidikiOuranoupolisPort

This a link to a live webcam that is located at the beginning of the Ouranopolis pier, next to the old “Sidney Loch” tower. The live streaming images (plus sound, especially the high shrieking calling of the Alpine Swift, that nest in the tower) is nice for people who don’t want to miss anything and for pilgrims like us.

Two other – photo – webcams are situated on the outer South wall of Megisti Lavra.

Camera 1 – Lavra South coast
Camera 2 – Lavra and Mount Athos

Wim Voogd, 10/6

This entry was posted in 01 Lavra, news, Ouranoupolis and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 2053 – Ouranoupolis port live webcam and Lavra photo webcam

 1. Ruud Verkerk says:

  Beste Wim Voogd,
  Mooi stuk over die webcam aan de pier van Ouranopolis, maar het geeft wel aan hoe alles aan het veranderen is. Komende donderdag vertrek ik naar Thessaloniki en zaterdag 22-6 naar Athos.
  Door tragische omstandigheden niet met mijn vaste reisgenoot en is het programma nogal ongewis. De bedoeling was om deze keer van Filotheou over te steken naar Dionisiou, maar dat lijkt me om alleen te doen niet echt verstandig. Nu waarschijnlijk door naar Karakallou en misschien verder naar Sk. Ag. Dimitriou Lakkou.
  Afgelopen winter zag ik een video van je bezoek aan deze regio maar het lukt me niet om dit terug te vinden, zou je zo vriendelijk willen zijn mij te laten weten waar ik dit terug kan vinden.
  De reservering voor Mylopotamos is afgewezen wegens afwezigheid van father Epiphanios en er daardoor geen pelgrims kunnen worden ontvangen. Dat is jammer maar ik probeer het wel in de route op te nemen.
  Nogmaals mijn complimenten voor de geweldig interessante Athosweblog.

  Met vriendelijke groet,
  Ruud Verkerk
  Gouda

  • athosweblog says:

   Beste Ruud,

   Wat jammer voor jou (en je reisgenoot) dat het reisschema aangepast moest worden. Maar aan de andere kant lijkt het huidige reisplan boeiend genoeg voor een mooie Athos reis.

   Ik maak zelf niet zo veel filmpjes op Athos: onderaan deze blog staat wel een YouTube filmpje, maar ik weet niet of je dit bedoelt. Deze post https://wordpress.com/block-editor/post/athosweblog.com/29473 bevat wel een filmpje van mij (over Provata, niet Lakkou) en was (ook voor mij) moeilijk vindbaar, omdat ik het niet gekoppeld aan de Categorie “Skiti Lakkou” (het ligt in de buurt maar nét in Provata). Misschien bedoelde je dit filmpje.

   Veel plezier op Athos en zorg dat het veilig blijft in je eentje!

   Foto’s en verhalen met ons delen voor de weblog mag altijd (maar hoeft niet).

   Groet, Wim Voogd

   Van: Athos – Agion Oros Verzonden: zondag 16 juni 2019 20:01 Aan: w.voogd2@upcmail.nl Onderwerp: [Athos – Agion Oros] Comment: “2053 – Ouranoupolis port live webcam and Lavra photo webcam”

Leave a Reply