1658 – From Dionysiou to Paulou in the snow

This lovely cat followed us for a while on our way to Paulou/Nea Skiti on the first day of the year 2015.

This entry was posted in trip 2014 and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to 1658 – From Dionysiou to Paulou in the snow

 1. J.P.ten Bruggencate says:

  Een mooi filmpje. Ik ken de weg en vind het onverantwoord dit pad onder deze weersomstandigheden af te leggen. Gelukkig is er niets gebeurd. Jp

 2. athosweblog says:

  Beste J.P. ten Bruggencate,
  Als het onverantwoord was dan hadden wij het nooit met onze zonen gedaan. Wij leerden dat als we elke stap door de voorste loper zeer voorzichtig en langzaam namen de kans op breuk, verzwikking of uitglijden (de grootste risicos) minimaal was. De volgende lopers traden in de voetsporen van de eerste loper en hadden daarom geen probleem. Als je desondanks toch het evenwicht verloor dan viel je zacht in de verse sneeuw op het pad. De wind was geen probleem want was weliswaar windkracht 7-8 maar noordelijk zodat de berg ons beschermde. Daar komt bij dat het niet koud was ongeveer 0 graden C en het niet meer sneeuwde. De dag daarvoor liepen we de langere afstand van Gregoriou naar Dionysiou ook in 20 tot 30 cm sneeuw. Daar deden we ruim een half uur langer over dan met sneeuw dus i.p.v. 2 uur 2,5 uur. Ook toen liepen we zeer berekenend en voorzichtig, maakten geen gevaarlijke situaties mee, hadden geen blessures of narrow escapes. Wat zeker in ons voordeel werkte dat ik beide trajecten zonder sneeuw twee keer eerder liep. Bovendien hadden we goede schoenen en waren allen getraind.
  Ik begrijp u bezorgheid want met name de foto’s geven de indruk dat een misstap tot nare gevolgen zou kunnen leiden maar in werklijkheid was het goed te doen en bovendien maar dat terzijde een onvergetelijke ervaring.
  vriendelijke groet
  Herman Voogd

 3. gerard koolschijn says:

  I entirely agree with mr Voogd. On a photograph a path often looks much more difficult than it really is. I know the path and envy the walkers.

Leave a Reply