116 – De grot van Athanasios

Img_0867

In de verte Skiti Prodromou met daarachter ergens de grot van Athanasios de Athoniet. 1000 jaar geleden trok hij van Lavra naar de grot, vond daar een ikoon, bracht deze naar Lavra maar de ikoon keerde tot drie keer terug naar deze grot. Dat doen ikonen vaker op Athos.
Img_0869
Loch bezoekt de grot in de jaren ’50 en moet om er te komen via een soort trap in de rotsen 200 treden naar beneden. De grot ‘hung between sky and sea in the cliff-face”. Er was toen blijkbaar een klein huisje in de opening van de grot gebouwd en twee kappelletjes en werd bewoond door een kluizenaar. Daar zou ik een volgende keer wel eens op zoek naar willen. Op deze foto’s dus de klif waar ik denk dat de grot zich bevind.

Een paar dagen later vond ik deze foto:
Cliffs_of_athanasios

This entry was posted in Orthodoxy, Prodromou, trip 2007. Bookmark the permalink.

1 Response to 116 – De grot van Athanasios

  1. Wim says:

    Ik heb inmiddels de kaart van Reinhold Zwerger weer in mijn bezit. De uitgave is uit 2001 en bevat zeer veel nieuwe wegen, zeker als je het vergelijkt met de kaart die ik heb uit 1980 ! Ik overweeg hierover nog een bericht te plaatsen.
    groet Wim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s