86 – Hotel Akrogiali Ouranopolis

Ook een reisleider maakt fouten. Op 28 maart vroeg ik jullie wat jullie dachten van het Hotel Xenia Zeus in Ouranopolis en na enthousiaste reacties ben ik vrolijk gaan reserveren via het internet. De foto die ik op het internet had gevonden en op deze blog plaatste had veel gelijkenis met het Hotel Akorgiali van onze vriend Kostas, dus ik ging er van uit dat ik een plekje bij hem had gereserveerd. Op 29 april meldden we ons dan ook resoluut bij het Hotel van Kostas en vroegen of we onze gereserveerde kamers konden krijgen. Hij wist met het nodige gevoel aan humor vol te houden dat we NIET hadden gereserveerd. Toen ik heftig ontkende en enigszins uit het veld geslagen leek vroeg hij doodleuk: maar willen jullie dan een kamer ? Toen we gretig de vraag met “ja” beantwoordden legde hij heel cool de sleutels op de balie: “Kein Problem”, zei hij.
Daarom hier nog wat foto’s van zijn hotel, die van Hotel Xenia Zeus (nabij het Pilgrims Office en zonder uitzicht over zee) heb ik snel verwijderd.

Ouranopolis_hotel_akrokiali

De vriendelijke Kostas (man spricht Deutsch) van het Hotel Akrogiali – 2007
82_athos_2007_ouranopolis_hotel_akrokial

83_athos_2007_ouranopolis_uitzicht

Hotel Akrogiali met uitzicht over zee – 2007

NB Hotel Akrogiali is onvindbaar op het internet: binnenkort vlogt hier het telefoonnummer voor toekomstige reserveringen.
Wim

This entry was posted in basic information/reservations. Bookmark the permalink.

5 Responses to 86 – Hotel Akrogiali Ouranopolis

 1. Godwin says:

  Beste Athosgangers uit Nederland,

  Remember : ik heb jullie voor het vertrek een paar foto’s over Grigoriou (van mijn vorige bezoek) opgestuurd.
  We hebben elkaar dus gemist op de berg. Wij zijn vertrokken uit Xenios Zeus in Ouranoupoli op zondag 29 april en teruggekomen op 2 mei. In het hotel haddeen we een groep Cyprioten ontmoet die met hun parochiepope ook naar Athos vertrokken en we zijn hen daar tijdens ons verblijf een paar keer tegen het lijf gelopen.
  Op 1 mei moeten we elkaar gemist hebben in Dafni. Toen de boot uit Ouranoupolis aankwam ca. 12 u. zaten wij al rustig te wachten op de bus die ons naar Karyes bracht. Wij hebben overnacht in Grigoriou, Dionysiou en Xeropotamou; ook Simonos Petras, Karyes en Skiti Agios Andreas aangedaan.

  Xenios Zeus heeft wel degelijk zeezicht hoor, vanop de tweede verdieping; maar je kijkt wel over de huizen aan de zeekant uit (als het jullie interesseert kan ik foto’s doorsturen. Bij onze terugkomst op 2 mei heb ik trouwens geïnformeerd bij de patron of daar geen groep ‘dutchmen’ hadden gelogeerd en hij beweerde dat die hadden afgemeld, wat ik vreemd vond. Nu weet ik waarom. Waarvoor een blog al dient.

  Godwin en Liutauras

 2. herman says:

  Heb je je foto’s gezien op nr. 77?

 3. Godwin says:

  Ja natuurlijk, die foto’s staan er al ongeveer een maand op. Ik bekijk jullie weblog geregeld.

 4. Wim says:

  Beste Godwin, we hebben elkaar dus net gemist, alhoewel ik in Stavronikita van een groep Oostenrijkers vernam dat er ook twee Belgen op Athos rondliepen. Op zich ben ik blij met (mooie) foto’s, alhoewel ik niet kan beloven hoe snel ze geplaatst gaan worden, want ik heb ook nog bijna 400 in m’n PC zitten. Nog leuker is als er bij die foto’s een verhaal zit, zodat onze weblog door diverse mensen van inhoud wordt voorzien en daardoor nog leuker (?).
  Mvg Wim

 5. Wim says:

  José, look at 86.We always go to this hotel: cheap and a view over the beach. You can leave your luggage when you visit the mountain. Walk from the tower/busstop to the left. On the internet: http://www.ouranoupolis-akrogiali.gr/index_en.html

  greetings, Wim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s