16 – De Aanmelding – 2006

Eigenlijk zou dit een groot geheim moeten blijven. Niet iedereen zou moeten weten hoe gemakkelijk het tegenwoordig is om toegang tot zo’n wonderschoon stukje land te verkrijgen. Daarom mogen jullie zelf op deze link klikken en ik heb het expres – om het toch een beetje moeilijk te maken – in het Duits vertaald. De tekst is erg ‘gründlich’ en vollediger kan haast niet, met dank aan de Duitse diplomatieke dienst.
NB. Van eén reisgenoot heb ik reeds een afschrift van zijn paspoort mogen ontvangen: denken de anderen er ook op tijd aan ?
Download reisformaliteiten_athos_mei_2006.pdfAthos Jezus Protaton

De afbeelding van vandaag (Christus Pantocrator) is wederom een icoon uit de Protaton kerk in Karyes (zie ook deze link en een eerdere melding op deze BLOG op 7-9-06) Wim 12-10

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to 16 – De Aanmelding – 2006

 1. Jitze Bakker says:

  Heren,
  Daar ben ik dan eindelijk. Na een heerlijke dag nu achter de PC. Vanmorgen eerst naar de huisarts voor mijn wekelijkse ziektebespreking. Daarna door naar de peut om uiteindelijk te belanden bij mijn Griekse Kapper Michael Karpathios. Na een uitgebreide verhaal dat hij een archtitect nodig had voor een creatief weekend met zijn kappersverbond vertelde ik hem van mijn voorgenomen reis naar Agios Oros. Hij lachte breed en glom van alle kanten. Hij werd zo enthousiast dat hij me mee nam naar de keuken. Maakte koffie haalde wat papieren naar boven en vertelde zijn verhaal over Agios Oros. Hij is er nu 5 keer geweest en praat er bijna in extase over. Geweldig zijn ervaringen. Met zijn toegangsbewijs wat voor Grieken veel goedkoper is dan wij buitenlanders en een mooie kaart waarop alle kloosters zijn aangegeven vertelde hij zijn ervaring. Hij deed dat met zoveel enthousiasme prachtig. Steeds zei hij weer ik krijg er kippenvel van. Hij zei oprecht je kijkt dan anders naar de wereld. De namen van de kloosters heb ik natuurlijk nu even niet paraat. Maar vooral de oostkant vindt hij prachtig. En over de rugzak Wim krijg ik hetzelfde verhaal. Zo weinig mogelijk en niet zo stoer met een groot kreng gaan lopen wat ik dacht.
  Na deze zalvende ochtend van peuten, artsen en griekse verhalen ben ik verder gegaan in de goilfsport deze dag. Wat moet je anders met 22 graden in oktober. O zo vervelend.

  Groet Jitze

 2. Wim says:

  Zo “pünktlich” waren die duitsers toch weer niet met de berichtgeving in mei 2006, want de genoemde Stefanos Kanelis werkt er al 2 jaar niet meer. Nu krijg je Alexander Gikas aan de telefoon (for the record).
  gr Wim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s