2 – De Planning

Zo, voordat de echte reacties losbarsten zal ik eerst nog eens even wat praktische zaken op een rijtje over onze reis.

Het plan is om op vrijdag 27 april 2007 een vlucht naar Thessaloniki te boeken en op zondag 6 mei 2007 terug te reizen. Er vanuit gaande dat we eerst op zaterdagochtend 28 april een bezoek kunnen brengen aan het Ministerie van Noord Griekenland om de benodigde papieren op te halen, dan kunnen we op zondag 28 april een bus naar Ouranopolis nemen.

De aanmelding bij het Ministerie is van belang, omdat er maar 10 ‘buitenlanders’ of niet-orthodoxen per dag worden toegelaten op Athos. Deze aanmelding kan op z’n vroegst een half jaar van tevoren, dus we moeten rond eind oktober 2006 onze personalia met een kopie van een identiteitsbewijs/paspoort klaar hebben liggen om ons tijdig (per telefoon/fax) aan te melden. Op zich is dit een cruciaal moment, want we hebben niet veel speelruimte om met data te schuiven.

Als we namelijk op zondag 28 april naar Ouranopolis reizen en eerst op maandag 30 april onze Diamonitirion willen ophalen en een dagje willen acclimatiseren, dan gaan op dinsdagochtend vroeg 1 mei met de boot richting Dafni (die tegenwoordig ook moet reserveren!). Vervolgens verblijven we op woensdag 2 mei en donderdag 3 mei op Athos en vertrekken we op vrijdag 4 mei met de boot weer terug naar Ouranopolis. Afhankelijk van de tijden waarop een bus rijdt naar Thessaloniki gaan we dan al op vrijdag 4 mei of op zaterdag 5 mei terug. Daarna hangt het weer af van de vluchtmogelijkheden wanneer we terugvliegen naar Amsterdam.

Je ziet, er zitten nog een paar onzekerheden in, ook omdat we nu nog niet weten wanneer een vlucht heen en terug kunnen boeken. Hopelijk weten we dat wel rond eind oktober begin november !! Als we een vlucht kunnen boeken moeten we direct nagaan of we onze namen op de gewenste datum op de lijst van 10 buitenlanders kunnen zetten en pas daarna moeten onze vlucht definitief boeken.

De opdracht voor de komende weken luidt dus: zoek via het web of via een reisbureau de goedkoopste reis naar Thessaloniki.

Het plaatje van deze week is een icoon uit circa 1540 van de aartsengel Michael, een van de vier grote iconen die op de iconostasis uit 1611 van de Protaton kerk in Karyes zijn geplaatst.Athos Michael Protaton

This entry was posted in basic information/reservations. Bookmark the permalink.

3 Responses to 2 – De Planning

 1. Dolende Douwe says:

  Ok, net terug van een barre tocht door het tegenwoordige zeer orthodoxe oekraine ben ik er helemaal klaar voor. Hoe stuur ik een passende foto naar de log ?

 2. Jaap Zondervan says:

  Geweldig,

  ik ga later iets schrijven. Ik heb nu nog Spanje in mijn hoofd,

  Jaap

 3. Wim says:

  Aanvulling: Je hoeft niet meer naar het Ministerie van Noord Griekenland, maar je kan direct na een succesvolle aanmelding bij het Pilgrims Bureau naar Ouranopolis en op de ochtend van je vertrek het Diamonitirion ophalen !
  Wim

Leave a Reply